JAKOB TOLSTRUP: Didn´t spend my time playing soccer

Billedkunstneren Jakob Tolstrup vil helst bare grine, snarere end at græde over samfundets tilstand og over danskernes på én gang tilforladelige og nærmest maniske karakter – og det må beskueren også meget gerne.
Selvom de besøgende da også svært at undertrykke en stille kluklatter, trods værkernes mere alvorlige klangbund. For tegneren og billedkunstneren, der ud over at udstille, også samarbejder med Anders Morgenthaler, har svært ved ikke at smide den danske selvtilfredshed og brunhjems hygge ind i et mere alvorligt politisk landskab af bandekrige, aggressiv udenrigspolitik, finanskrise og absurde politiske stramninger og dermed fremmane latter og refleksion, snarere end indigneret højtidelighed.

Med udstillingen ”Didn´t spend time playing soccer”, forsøger den 26 årig kunstner da også at indkapsle titlens og tidens dobbelthed, og med farveblyant på karton at kommentere dagens nærmest skizofrene tilstand. Uden dog at pege fingre, sætte sig ud over, eller fordømme de danske værdier, men i hvert fald sætte spidse satiriske spørgsmålstegn ved, hvad det egentlig er vi render rund og har så travlt med.