John Kenn Mortensen: DØDSFILMEN

"Dødsfilmen" er en serie tegninger inspireret af det ultimative kunstværk, som er en film der er så åbenbarende at man risikere at dø af at se den, den indeholder den absolutte sandhed. Filmen eksisterer ikke i vores virkelighed endnu og måske aldrig, dens indhold er dog så potent at hypersensitive personer kan blive udsat for foruroligende drømme om filmens indhold og det er det der er sket for mig. Tegningerne er blot en sølle gengivelse af de brudstykker jeg er efterladt med efter min drøm om denne film.”
- John Kenn Mortensen

Som et kunstværk for kraftfuldt til at eksistere har Dødsfilmen åbenbaret sig for John Kenn Mortensen i en drøm. Dens eksistens er ikke tvivlsom. Denne film findes faktisk, bare ikke i vores verden. Det var dette flygtige møde der inspirerede John Kenn til at forsøge at genleve handlingen fra filmen, mødet er dog for længst gået tabt i sanserne og mindet om brudstykker af en handling er hvad han i udstillingen ”Dødsfilmen” prøver at formidle gennem sine tegninger. Tegningerne er en fortolkning af en drøm og ikke billeder fra drømmen selv fordi en drøm ændrer karakter og bliver til noget andet lige så snart man prøver at forklare eller gengive den.
Vi får i denne udstilling muligheden for at prøve at fange den samme følelse og stemning som Dødsfilmen har efterladt John Kenn Mortensen med.

Der vil være mulighed for at opleve udstillingen med musik af Frans Vej Petersen og musikken fra udstillingen vil blive trykt på vinyl i ni eksemplarer med en original tegning af John Kenn Mortensen på coveret.

Dette er John Kenn Mortensens første store solo udstilling i København.

Han har en baggrund inden for film, tv og tegneserier. Han har vundet Ping prisen i 2012 for bedste debut tegneserie ”Post-it monstre”. John Kenn Mortensen bor og arbejder i København.