INGER SCHARFF: To sider af samme sag

Scharff maler kun med helt store eller helt små pensler, skiftevis energi og tålmodighed. Grafiske, rene flader blandes med ornamenter og optiske illusioner. Scharff skærer huller i værkerne, støber i malingen og klistrer på den, blander sort/hvid og farver, klassisk og abstrakt. Således skaber hun et svævende univers til sine motiver, hvor det gode og det onde smelter sammen, i form af en stor blanding af klassiske symboler som fugle, frøer, aber, enhjørninger, aliens, frodige damer med havfruehaler, vinger og horn.

Vi husker kontraster tydeligere, de former os som mennesker, mener Scharff, og derfor insisterer hun på det voldsomme og grimme, men med humor og solnedgang ovenpå. Man kan også se det som det barnlige blandet med voksenlivets alvor - eller simpelthen en konstatering af, at det hele går lidt lettere, hvis man kan formår at se lyst på det.

Som en del af ferniseringen skaber Scharff en installation baseret på en performance i samarbejde med den amerikanske tv-personlighed Busty Heart (født Susan Sykes, 1961, Boston, Massachusetts).

PHOTOS COOMING UP...