Groupshow: POST HIPHOP

Mads Lindberg, Søren Thilo Funder, Jan Danebod,
Tanja Schlander, Thomas Bo Østergård, Brian Ravnholt Jepsen

kurateret af Theis Wendt

Når man kigger tilbage på Hiphoppens oprindelse i 1970érnes Bronx NY, kredsede hip hop om en kultur af protest og ytringsfrihed i kølvandet på undertrykkelse. Kulturen har senere bredt sig til hele verden og har givet talerør til mange.

Idag kan man diskutere om Hiphop kan betegnes som undergrundskultur eller ej og om den revolutionere ånd i Hiphop har overlevet. Hiphoppen er blevet kritiseret for at have mistet sin kant efter genrens involvering i den mainstream, hyper-kapitalistiske verden.

Udstillingen er en undersøgelse af post hiphop som identitetsbegreb.

Bindeledet for de inviterede kunstnere, er deres fælles baggrund fra den danske hiphopscene - de har alle været aktive udøvere af en eller flere af hiphoppens fire elementer: Mc'ing, Dj'ing, Graffiti eller Breakdance. I dag er alle kunstnerne aktive på den danske kunstscene.

Udstillingen viser både ældre og nyere værker af kunstnerne. Nogle værker refererer tilbage til politiske fænomener omkring hiphoppens oprindelse, mens man i andre værker fornemmer graffiti og breakdancementaliteterne i offentlige kunstprojekter og lydinstallationer.

Indimellem de forskelligartede værker om end konceptuelle, formalistiske, politiske, grafiske, æstetiske osv. ulmer hiphoppens ånd og belyser tilsammen post-hiphoppens identitetspotentiale.

29.okt. - 27. nov.